Skor. Och inget annat.

Känslan av nya 13cms på fötterna slår det mesta. Speciellt de som luktar läder. Du kan ställa dom intill din bukett rosor och underbaringarna luktar godare, den kolsvarta färgen är perfekt och klacken är sammetslen. Du känner dig lyckligast i världen fastän du gjort av med nästan hela ditt studiebidrag. "Vad behöver jag annars pengar till?" tänker du. Jag kunde verkligen inte hålla med mer.

 

Vad får du egentligen ut av en tavla eller en halsduk? INGENTING mer än ångest över hur du skall klara resten av månaden med pengar, riktigt så långt tänker du inte när du är inne i skovärlden. Världen av vackra high heels som pryder fötterna. Du vet väl att med ett par så höga klackar som 13 cm får du de perfekta benen. Du klarar dig utan mat de resterande dagarna när du har dina perfekta skor från bianco. Nudlar är ju gott tänker du.

 

Och de föräldrar som inte förstår eller kärringen på bussen som glor snett, hånle för dig själv. De är bara avundsjuka! Du har insett att världen blir en lite bättre plats när du betalar dom skorna med ditt kort och det står godkänt. Visst är det förresten en härlig känsla? Nu är dom dina och inget i världen kan stoppa er.


Oftast brukar de vara så att du har gått förbi skyltfönstret en miljon gånger på en dag och vet exakt hur många dagar det är tills pengarna når ditt konto. Du skall ha dom. Det är också vanligt att du betalar skorna på din pappas personnummer innan du ens fått pengarna. Lugn. Det är okej, bara det gäller skor.

 

Er relation kommer att vara under en lång tid, du kommer att uppleva din student med dom, fester du själv glömmer men skorna berättar de för dig med hjälp av hemska kräkfläckar du gråter och vill be om förlåtelse över. Du kommer säkerligen att bevara dom tills de är gamla och grå och likaså du, för där sitter du med skrynkliga fötter bara ett par höga klackar kan pigga upp.

 

Med detta tal vill jag säga att när du som inte förstår poängen med vissa som köper skor för 3.000kr borde tänka om, de kan rädda liv, pigga upp och vara helt fantastiskt underbara på så många sätt. Det är nästan så jag blir lite tårögd. Alla borde äga ett par 13cms skönheter.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0